24 de nov. 2012

ENS HA DEIXAT EL DOCTOR MASSONS

El passat 10 de novembre va morir a Barcelona el Dr. Josep Maria Massons i Esplugues, als 99 anys d'edat.
El Dr. Massons va arribar a Santa Susanna arrel del seu matrimonia amb la Leocàdia Rabassa, propietària de la Masia Rabassa, amb qui va tenir sis fills.  Amb un brillant currículum professional com a llicenciat en medicina i cirurgia, va ser també un amant de la història i va escriure nombrosos articles i llibres, entre ells la "Historia de la Sanidad Militar Española" i també la "Història de la Vila de Santa Susanna".

Aquesta obra va significar molt pel nostre poble, doncs fins aleshores no hi havia res escrit de la nostra història. És una obra molt completa i que té dues parts, la primera narra la història de Santa Susanna a través del temps, i la segona tracta de les masies de Santa Susanna, les que s'han conservat fins als nostres dies i també fa una relació de masos que han desaparegut.  Va ser editat per l'Ajuntament i presentat en públic el dia 11 d'agost de l'any 2000.

Com diu l'alcalde Joan Campolier en el pròleg del llibre "... aquest no és un llibre fàcil. És un llibre científic basat en documents i només en documents i amb el seu apèndix on s'han catalogat 1219 documents. Això és un ric material que altres historiadors aprofitaran per la Història de l'Alt Maresme, única manera de construir la Història de la nostra estimada Catalunya."

Per aquest motiu i per la seva trajectòria en la seva carrera professional i en la seva vida personal, i per la profunda estimació que tenia envers Santa Susanna, on passava llargues temporades, l'Ajuntament de Santa Susanna el va nomenar fill adoptiu i li va concedir la medalla d'or del municipi. L'acte es va fer l'1 de maig de 2001 al Local Social de Santa Susanna, amb presència dels seus fills i néts i de molta gent del poble, i es va celebrar després amb un psicolabis popular a la Plaça de Catalunya.

Descansi en pau, Dr. Massons.



11 d'agost de 2.000, presentació del Llibre "Història de la Vila de Santa Susanna.




1 de maig de 2.001, nomenament de fill adoptiu de Santa Susanna i lliurament medalla d'or





El Dr. Massons amb els seus fills després de l'acte, a sota amb els seus néts 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada